vrijdag 5 augustus 2011

Originele accessoires 1

Accessoires kunnen een outfit maken of breken, grote, opvallende kettingen zijn perfect voor een basic outfit, maar zijn too much bij een outfit met prints en veel kleuren. Gebruik armbandjes met kleine pareltjes om een outfit wat chiquer te maken en grote oorbellen in felle kleuren om een outfit helemaal summer-proof te maken. Kortom: accessoires zijn een must! Maar hoe kom je nou aan leuke accessoires waar niet half Nederland in loopt? Hier wat tips om aan de leukste accessoires te komen.




1. Maak je eigen accessoires!
Je eigen accessoires maken is heel simpel, het enige dat je nodig hebt is een pot met strijkkralen, strijkpapier en een strijkijzer.

Oorbellen
Als eerste moet je iets kiezen dat je wilt maken, bijvoorbeeld zo'n Pacman spookje! Je maakt het figuurtje gewoon op een vierkante ondergrond, maar als je een hartje wilt maken is het natuurlijk makkelijker om het op een hartjes ondergrond te maken. Als je klaar bent ga je het strijken, vergeet niet om strijkpapier over het figuurtje heen te leggen! Ben je klaar met de ene kant, haal hem dan van de ondergrond af en strijk ook de andere kant even.
Oke nu komt het moeilijke deel, de 'hanger' aan het figuurtje dat je net hebt gemaakt hangen. Je kunt de hangertjes los kopen bij een hobbywinkel, bijvoorbeeld de Pipoos, maar ik kon ze de laatste keer niet vinden dus heb ik een paar goedkope oorbellen van de Zeeman gehaald, daar heb ik de hanger vanaf gehaald (gebruik hiervoor een tangetje) en die door een gaatje van het figuurtje geprikt. Nu is je oorbel klaar! :D Je kunt dezelfde techniek gebruiken voor een ketting, maar je moet wel een ringetje door het figuurtje heen doen, anders kan het niet goed om de ketting heen.

Armbanden
Om je eigen armbanden te maken, heb je een touwtje nodig, het liefst een beetje sterk touw, een veel kralen. Kralen kun je kopen op de markt of bijvoorbeeld de hobbywinkel. Als eerste moet je even de goede lengte van het touwtje meten door hem losjes om je armen te doen, hou genoeg ruimte over voor een knoopje en alle kralen. Nu begin je met 1 grote knoop en je kunt alle kralen nu om het touwtje doen, als je wilt kun je soms een knoopje ergens tussen doen, dat geeft soms een erg leuk effect. Als je klaar bent, vraag dan of je moeder of een vriendin hem om je pols knoopt en klaar ben je! Dit is ook leuk om voor een vriendin en jou te maken (:

2. Shoppen
Juist ja, mijn allergrootste hobby (en ik denk van vele anderen ook wel): SHOPPEN! ♥
Maar, kijk dit keer voor de verandering eens niet bij de H&M, de V&D of de Takko maar ga eens naar een kringloopwinkel toe. Hier hebben ze kleding en accessoires die niemand anders heeft. Het is misschien even zoeken, maar je kunt hier echt mooie dingen vinden. Vooral accessoires zijn hier, naar mijn mening, erg leuk; ik hou namelijk wel van die oude dingetjes. Als je bijvoorbeeld zoekt naar een mooi medaillon, ga dan eens naar de kringloopwinkel in plaats van de V&D, vaak scheelt het wel meer dan 5 euro!


Zo, dat waren mijn tips voor vandaag, later zal ik er nog meer geven (:

1 opmerking:

  1. oeh superleuk artikel (leuk woord he, erg professioneel :D)!!! Goede tips!

    BeantwoordenVerwijderen